Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Τα Μυθικά Πρόσωπα!

Βαρουξή-Μπαδύλα Γιάννα
Γουργιώτης Σπύρος
Ευγενικός Γιώργος
Λάιος Γεώργιος
Νιαβή Βασιλική
Μίσσιος Κωνσταντίνος
Πλιώτας Γιάννης
Mirrorfoto

Βαρουξή-Μπαδύλα Γιάννα

Γεννήθηκε και ζει στη Λιβαδειά. Σπούδασε Χημικός. Συγγραφικά της έργα είναι: "Το κόκκινο βαμβάκι", "Στο όριο... της ανατολής", "Εκ Τροφωνίου άρξασθαι..." και "Έζησαν αυτοί καλύτερα;".


Γουργιώτης Σπύρος

Ο Σπύρος Γουργιώτης γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1954. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως αρτοποιός, και από αγάπη για τις τέχνες, ασχολήθηκε με το σχέδιο, τη γελοιογραφία και τη γλυπτική. Έργα του κοσμούν την περιοχή της Κρύας στη Λιβαδειά και συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικές δράσεις της Λιβαδειάς


Ευγενικός Γιώργος

Ο Γιώργος Ευγενικός είναι ηθοποιός, αφηγητής, σύμβουλος αφήγησης, εκπαιδευτής, διευθυντής της “Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης” στην Αθήνα και  καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ [Γιορτή Παραμυθιών (Κέα), Φεστιβάλ Αφήγησης (Αθήνα), Παραμύθια χωρίς Σύνορα]. Εμπνευστής της «Γιορτής Παραμυθιών» που γεννήθηκε ως ιδέα το 2002. Το 2005 πήρε την πρωτοβουλία να φέρει σε επαφή ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων από όλο τον κόσμο, με στόχο την συσπείρωση των δυνάμεων υπό την σκέπη ενός φορέα ο οποίος θα συμβάλλει στη διάσωση και διάδοση της παράδοσης, των ελληνικών μύθων, των θρύλων και των παραμυθιών. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ίδρυση το 2006 του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» στου οποίου το Δ.Σ. διατελεί Πρόεδρος.
Έχει σπουδάσει στο Θέατρο Τέχνης-Καρόλου Κουν και έχει παίξει σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων από το 1988 έως σήμερα σε θέατρα όλης της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Το 1997 τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 2000 εντάχτηκε στο εκπαιδευτικό δυναμικό του ΚΕΘΕΑ ως επιμορφωτής θεάτρου της θεραπευτικής κοινότητας “Νόστος” λαμβάνοντας παράλληλα εκπαιδευτική κατάρτιση για την εκπαίδευση ειδικών ομάδων. Υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα θεατρικής αγωγής με εκπαιδευτικό άξονα το παραμύθι και την λαϊκή παράδοση. Συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ θεάτρου και αφήγησης. Διετέλεσε μέλος του Steering Group του ευρωπαϊκού οργανισμού Federation ofEuropean Storytelling (FEST).


Λάιος Γεώργιος

Αφηγητής, μέλος του Κέντρου Διάδοσης Μύθου και Παραμυθιών.


Μίσσιος Κωνσταντίνος

Γεννήθηκα στα Γιάννενα το Νοέμβριο του 1976. Πέρασα τα πρώτα είκοσι μου χρόνια στην Κόνιτσα, τρία χρόνια στη Κοζάνη ως φοιτητής του ΤΕΙ Διοίκησης και Οικονομίας και τελικά κατέληξα στην Αθήνα.

Σήμερα ζω κι εργάζομαι στην Αθήνα. Συγγραφικά, ευθύνομαι για τη συλλογή διηγημάτων (λαογραφικού;) μυστηρίου με τίτλο «Η Νύχτα της Λευκής Παπαρούνας» που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Διόπτρα το 2007. Από τις εκδόσεις Διόπτρα επίσης, εκδόθηκε το 2009 και το fantasy μυθιστόρημα μου «Ο Λέκγουελ και οι Ξεχασμένοι Θεοί».


Νιαβή ΒασιλικήΓεννήθηκα στη Λυκοποριά Κορινθίας και εδώ και εδώ και 25 χρόνια είμαι μόνιμος κάτοικος Λιβαδειάς. Είμαι παντρεμένη και έχω ένα παιδί. Εργάζομαι στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς και είμαι διευθύντρια.

Ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια με περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα με τους μαθητές-τριες μου Τα τελευταία έξι χρόνια ασχολούμαι περισσότερο με το πρόγραμμα «Γεωπεριβαλλοντικά - Γεωμυθολογικά μονοπάτια της Βοιωτίας». Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η προβολή και η ανάδειξη της μυθολογίας, της προϊστορίας της περιοχής μας, η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και η δημιουργία διαδρομών που να δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές μου και μαθήτριες μου να γνωρίσουν αρχαίους τόπους, αρχαία μονοπάτια αλλά και τα έργα των προγόνων μας που έχουν αφήσει τα ίχνη τους μέχρι και σήμερα. Με το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές -τριες μου και εγώ έχουμε αναδείξει στην τοπική κοινωνία τόπους και μύθους λησμονημένους, όπως τα αποστραγγιστικά έργα των Μινύων στη λίμνη Κωπαΐδα, την Κοιλάδα των Μουσών, το Μαντείο του Τροφώνιου, το μαντείο του Πτώου Απόλλωνα, τη Θίσβη, τις Θεσπιές, την Άσκρη  κ.ά.


Πλιώτας Γιάννης

Ο Γιάννης Πλιώτας γεννήθηκε το 1981. Είναι συγγραφέας της τριλογίας «Το Βασίλειο της Αράχνης» (εκδόσεις Λιβάνης), αρχισυντάκτης free-press περιοδικού ‘‘Bookmarks’’ και πρόσφατα ξεκίνησε στα Γιάννενα τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις.


Mirrorfoto

Η φωτογραφική ομάδα MIRROR δημιουργήθηκε από μια παρέα φωτογράφων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που κοινό στόχο έχουν την έκφραση μέσα από την φωτογραφία, ενώνοντας τις διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις τους, μεταμορφώνοντας το πραγματικό μέσα από το φωτογραφικό καρέ.

Έχει αναπτύξει αρκετές δραστηριότητες με στόχο τη φωτογραφική εξέλιξη των μελών της ομάδας αλλά και των φίλων της φωτογραφίας, συμμετέχοντας και διοργανώνοντας εκθέσεις, προβολές, σεμινάρια φωτογραφίας προσπαθώντας να δημιουργήσει το πλαίσιο στο οποίο θα είναι δυνατή η ανταλλαγή απόψεων και εκφράσεων του προσωπικού λόγου των φωτογράφων.

1 σχόλιο:

  1. Έξοχα.... Πήραμε μια πρώτη γεύση!!!!! Μπράβο παιδιά... Κουράγιο και υπομονή και θα ανθίσουν οι κόποι σας... Έχετε την αγάπη και την στήριξή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή